Beginnen met vrijduiken

Introductie: 

 

Ontdek de betoverende wereld van vrijduiken met onze gepassioneerde duikclub! Ben je klaar voor een unieke ervaring die je verbindt met de oceaan op een dieper niveau? Stap dan in de fascinerende discipline van vrijduiken en laat je betoveren door de vrijheid en rust die het met zich meebrengt.

 

🌊 Ontsnap aan de drukte: Vrijduiken biedt een ongeëvenaarde ontsnapping aan de dagelijkse hectiek. Laat de wereld boven water achter je en daal af naar een oase van stilte en sereniteit. Ontdek hoe het voelt om gewichtloos te zweven in het water.

 

🐠 Verleg je grenzen: Onze ervaren instructeurs staan klaar om je te begeleiden bij elke stap van je vrijduik avontuur. Leer technieken die je helpen om je adem langer in te houden, jezelf één te voelen met het water, en, bij duiken op zee, ontdek de prachtige onderwaterwereld zonder zware duikuitrusting.

 

Of je nu een ervaren freediver bent of nog nooit onder water hebt gekeken, onze duikclub heet je van harte welkom. 

 

Praktisch: 

Er zijn twee hoofdrichtingen die je bij ons kan volgen: Apnea en Pool

Al onze opleidingen zijn CMAS goedgekeurd. Dit is wereldwijd de grootste duikorganisatie die aan de oorsprong zit van het duiken. Daardoor zijn al onze brevetten wereldwijd erkend! 

 

Pool disciplines

Hierbij kennen we 2 richtingen: STATic en DYNamic

Bij STAT gaat het om zolang als mogelijk je adem in te houden terwijl je zo diep mogelijk ontspant aan de oppervlakte.

Bij DYN gaat het erom zover mogelijk onder water te zwemmen op één ademteug. Dit kan met een monovin, bifins of zonder vinnen.

Bij het recreatieve vrijduiken gaat het om de beleving en niet om de prestatie. 

Vrijduiken is een vorm van yoga onder water waarbij je leert hoe je tegelijkertijd ontspannen én gefocust kan zijn!


Apnea disciplines

Naast bovenstaande Pool disciplines gaat het bij de Apnea disciplines om afdalen onder water. Dit kan op verschillende manieren, met vinnen, zonder vinnen en met behulp van een lift. Ook dit oefenen we allereerst in het zwembad, maar ook op andere, diepere, locaties doorheen België of op zee. 

Deze vorm van vrijduiken doet wellicht denken aan 'Le Grand Bleu' - de cultfilm van Luc Besson waardoor vrijduiken onder de aandacht kwam.

 

Brevetten

Bij Sea King kan je diverse vrijduik brevetten halen, van Beginner tot Advanced, alsook Instructeursbrevetten. Hierbij zit ook altijd de nodige theorie inbegrepen. 

Kom gerust een keer meetrainen, dan vertellen we je er alles over. We trainen elke donderdagavond van 20 – 21 uur in de Nekkerpool in Mechelen

Indien men een initiatie wenst kan dit na het doornemen van het Initiatieduikformulier